Ολοκληρωτικός καπιταλισμός

Η νέα επερχόμενη δυστοπία είναι ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός, και θα συνίσταται  από τα τρία στοιχεία: οικονομικό νεοφιλελευθερισμό, πολιτικό μεταφασισμό, και κοινωνικό ορθοπολιτικό δικαιωματισμό.

Η αρχιτεκτονική αυτή ζεύξη, απαιτεί θυσίες ενός εκάστου των τριών μερών, που αν και είναι αξιακά ουσιαστικές, παύουν να είναι τέτοιες, όταν πρόκειται για τη διαχείριση της κυριαρχίας.
Ο νεοφιλελεύθερος θυσιάζει τη πολιτική διάσταση του οικονομικού του μοντέλου, προκειμένου να επιτύχει τα οικονομικά αποτελέσματα που επιθυμεί, αποδεχόμενος την ολοκληρωτική φασιστική αποτελεσματικότητα στη διοίκηση. “Άλλωστε τα «δικαιώματα» προστατεύονται”.
Ο φασίστας θυσιάζει τον ιδεολογικό «εθνο-σοσιαλισμό», το κρατισμό στην οικονομία, κι εν μέρει το κοινωνικό ρατσισμό, προκειμένου να κάνει αυτό που πάντα ήθελε, να κυριαρχεί επιβάλλοντας. “Άλλωστε τα δικαιώματα προστατεύονται”, με το δικό τους έννομο τρόπο, οπότε «έχουμε κι ανθρώπινο πρόσωπο»…
Και τέλος, οι δικαιωματιστές ικανοποιούνται στο πυρήνα των αιτημάτων τους, οπότε και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να στενάζει κάτω από τη κυριαρχία της φασιστικής εξουσίας και της νεοφιλελεύθερης εκμετάλλευσης, αλλά “η ομάδα έχει νομοθεσία που τη προστατεύει, αλλά και γραμματεία στο υπουργείο που την υποστηρίζει. Είμαστε καλυμμένοι”.

Ολοκληρωτικός καπιταλισμός. Η νέα δυστοπία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*