Ο πρύτανης της θεσμικής σφαλιάρας…

Τρέφω βαθύτατο σεβασμό σε όλους τους συντρόφους που σχολίασαν αρνητικά τη πρακτική. Μπορώ να πω, πως χαίρομαι για τη θέση τους, και για τη ποιότητα που προσεγγίζουν τον αγώνα. Θα συμφωνήσω σε πολλά από αυτά, και στο θέμα της κοινωνικοποίησης του αγώνα, και θα προσθέσω σε αυτή την επιχειρηματολογία και τη δική μου θέση που λέει, ότι οφείλεις να χτυπάς θεσμούς, και όχι ανθρώπους.

Όμως εδώ έχουμε έναν “θεσμό” που έχει ιδιοποιηθεί προσωπικά έναν ρόλο διώκτη της ανομίας. Ο τύπος αυτός ενεργεί πρωτοβουλιακά. Δεν εκτελεί το ως εκ του ρόλου του εκπορευόμενο καθήκον. Ο τύπος περίμενε το χρόνο και το τόπο, να εκκενώσει τη κατάληψη, με Χρυσοχοϊδη υπουργό, ως προτεραιότητα, λες και δεν υπήρχαν άλλες προτεραιότητες για να επιλύσει.

Από την άλλη θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, ότι η κατάληψη αυτή ήταν ένας χώρος συλλογικής δραστηριότητας, ένας χώρος δραστηριοποίησης, πολιτικής ζύμωσης και συζήτησης, ένα χώρος κοινωνικοποίησης, και δημιουργίας, ένας τρόπος ζωής, που ο καργιόλης αυτός δε σεβάστηκε. Ένας χώρος που δέχτηκε επιθέσεις από ναρκέμπορους, αλλά και που μέσα του έζησαν σχετίσθηκαν, ερωτεύτηκαν, δημιούργησαν, και χάρηκαν νέοι άνθρωποι, που οραματίζονταν ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό το θερμοκήπιο, αυτός ο κήπος με τα πανέμορφα αγκαθωτά λουλούδια, καταπατήθηκε με απόφαση αυτού του καργιόλη, που δεν ανέχεται κήπους με λουλούδια, αφού είναι ερημωμένη η ψυχή του.

Και κάτι ακόμα. Προσωπικά έκανα τη κατάληψη της γειτονιάς μου δεύτερο σπίτι μου. Πέρασα και όμορφες, αλλά και πάμπολλες άσχημες στιγμές, με μεγάλες απογοητεύσεις. Όμως από τότε που τη πήρανε, νιώθω ακρωτηριασμένος, αφού μαζί της πήρανε και 10 χρόνια από τη ζωή μου.
Αυτός ο ακρωτηριασμός, είναι που με βάζει στη θέση των υποκειμένων της δράσης. Και τους καταλαβαίνω. Εξ ου και το “δε μου πέφτει λόγος” για τα μέσα που επέλεξαν.

Νομίζω ότι πιο πολύ ενόχλησε η ένταση που βγάζει η εικόνα, αλλά μη σας ξεγελά, είναι πολύ μικρότερη από την ένταση της θλίψης και της απώλειας που προκάλεσε η καταστολή της κατάληψης.

Συνεπώς αν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε το εγχείρημα, θα επέλεγα μια φράση:
Εύλογη αλλά κι αναλογική εκδικητικότητα.
Αυτό λέω και λίγα υπέστη, μπροστά σε αυτά που κάνει από τη θέση ευθύνης του.

2 Σχόλια

  1. Ακου λεει,,,, να σεβαστούμε εν ολίγοις την δραση των α/α υποχρεωτικά..λες και αντιπροσωπεύουν την απόλυτη αλήθεια (καπέλο)
    Και απο που προέρχεται η δικαίωση αυτων των ανθρώπων (εδω οι α/α)που πρέπει να σεβαστούμε. 
    Απο που προκύπτει η εξουσιοδότηση αυτη,,,,εκτος απο τον εαυτο σας.

    • Στη κοινωνική συμβίωση, οι άνθρωποι συνεννοούνται μεταξύ τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι ένας χώρος κοινωνικής συμβίωσης. Ο πρύτανης της βλακείας αποφάσισε αντί να συνεννοείται με τα μέλη της κοινότητας, κάποια από αυτά είναι αναρχικές φοιτητικές συλλογικότητες,να φέρει τα ΜΑΤ να καταστείλει τους χώρους που δραστηριοποιούνται. Όταν προχωράς σε τέτοιες ενέργειες, είναι μάλλον παράλογο να μην υφίσταται τις συνέπειες. Και λίγα έπαθε…

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*