SMS για κοινωνικό έλεγχο….

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι βιώνουμε μια περίεργη συνθήκη, που μέχρι να μάθουμε από τους ειδικούς τη πλήρη εικόνα (χώρους, χρόνους, κλπ) διασποράς του ιού, αλλά και να βρεθεί το φάρμακο, έχουμε εγκράτεια, και συνειδητή στάση. Οι ελάχιστοι από εμάς, που δεν έχουν, δε χαρακτηρίζουν το σύνολο, αλλά και ούτε δικαιολογούν τη λήψη μαζικών μέτρων χαρακτήρα συλλογικής ευθύνης, όπως αυτό δηλαδή το να οφείλουμε να αναφέρουμε στο κράτος τις κινήσεις μας, και να περιμένουμε την άδειά του. Όταν λέμε ατομική ευθύνη για το συλλογικό καλό, εννοούμε ενσυνείδητη απόφαση μετά από ορθολογική στάθμιση. Όχι μέτρα από το κράτος! Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα!
Αν στη χειρότερη πέσουμε στην ανάγκη του, ας κάνει σωστή ενημέρωση, κι ας ρίξει το χρήμα ΜΑΣ για την υγεία ΜΑΣ κι όχι για να κυκλοφορούν 10000 μπάτσοι (έπονται και στρατιώτες;!), να ελέγχουν τα κωλόχαρτα και τα sms…
.
Το μέτρο αυτό με τα sms, είναι έμπνευση ελλειμματικής προσωπικότητας. Είναι εκτόνωση εξουσιαστικού απωθημένου, συμπλεγματικών ανθρώπων με αίσθηση μειονεξίας. Βεβαιώθηκα απόλυτα ότι είναι τέτοιοι αυτοί που μας κυβερνάνε.

Μια απόφαση που προσιδιάζει στη σχέση άτακτου μαθητή με το μουχλιασμένο υπερσυντηρητικό δάσκαλο. Μας φέρονται με πατερναλιστική πρακτική. Αρκετό καιρό τώρα. Έχουνε τους Χατζηνικολάου να στρώνουν το έδαφος, και βλέποντάς μας όλους σα να είμαστε άβουλα ενεργούμενα, παίρνουν μέτρα.

Και το χειρότερο, είναι πως το κοινό ανταποκρίνεται σε αυτήν ακριβώς τη συνθήκη, οικειοποιούμενο το ρόλο του άτακτου μαθητή. Σα να αναβιώνει υποδυόμενο ένα παθητικό ρόλο ανυπεράσπιστου αθώου, που θέλει προστασία. Σα να θέλει να ξαναζήσει τα παιδικά του χρόνια, να ξορκίσει τους μπελάδες της ενηλικίωσης, να ξανα-υποδυθεί την ανέμελη παιδικότητα, βυθίζοντας έτσι τη σκέψη του και τη συνείδηση που η ενηλικίωση οφείλει να ωριμάζει, στο βούρκο της άβουλης υπακοής.

Μοιάζει η σχέση αυτή όντας αμφίδρομη, να γίνεται με μηχανιστικό τρόπο. Πρόκειται για τη μηχανική της ετερονομίας, που με την επίκληση του φόβου, πετυχαίνει την υπακοή και τη συναίνεση. Πατερναλιστική πρακτική. Φαντάζομαι, πως οι περισσότεροι από εσάς, δε θα θέλατε να είχατε για πατέρα έναν Άδωνι, έναν Βρούτση, έναν Κούλι…
Επιτέλους ας ξυπνήσουμε!

Ας μη πιστεύουμε τη προπαγάνδα. Θέλουν να μας ελέγξουν. «Φιλτράρετε», αν δε μπορείτε να αποφύγετε, τα δελτία ειδήσεων. Είναι κατευθυνόμενα, για να μας κατευθύνουν.
Προσέχουμε, διατηρούμε τις αποστάσεις, αποφεύγουμε τον έλεγχο, αποφεύγουμε τη νομιμότητα που μας επιβάλλουν. Διαβάστε σχολαστικά για τον τρόπο μετάδοσης, για τον τρόπο προστασίας, κυρίως για τους ηλικιωμένους, και εφαρμόστε τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μη βάζετε διαμεσολαβητές στη πληροφόρηση αλλά ούτε και στην απόφαση για το τι θα κάνετε. Έχουμε συνείδηση. Έχουμε γνώση. Δε χρειαζόμαστε το κράτος να μας διατάξει, ούτε και να μας ελέγξει. Αντίθετοι, και σε πείσμα των καιρών της διεσπαρμένης προπαγάνδας, δηλαδή της ηλιθιοποίησης, κάνουμε ενσυνείδητα αυτό που θα περιορίσει τον ιό, και μαθαίνουμε την ουσία της εξάπλωσής του, βασιζόμενοι στη λογική, κι επιστημονική εξήγηση…

Όταν φύγει αυτό, ψάξτε τους λόγους που μας συμβαίνει. Ακολουθεί κείμενο, που κατά την άποψή μου, αν το διαβάσετε αποκαλύπτονται οι πραγματικοί (και όχι συνωμοσιολογικοί) λόγοι εξάπλωσης, με επιστημονικό τρόπο.
Όταν ανακαλύψουμε τα αίτια του προβλήματος, σηκώνουμε τις τσουγκράνες, και αφοπλίζουμε το Κράτος εν καιρώ «ειρήνης», …δηλαδή κορωνοϊού… Ανυπακοή και συνείδηση. Κοροϊδία τέλος!

Υ.Γ. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί. Εξηγεί το φαινόμενο, με επιστημονικούς ορθολογικούς όρους. Βρείτε το χρόνο. Κουραστείτε λίγο στη σκέψη, Μην ανησυχείτε, δε θα πάθετε τίποτε. Έτσι κι εγώ το κούρασα αλλά με βοήθησε να καταλάβω γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Είναι αποκαλυπτικό. Θα καταλάβετε τι γίνεται, και που βρίσκει η μοιραία η ιστορία, το δικό μας σαρκίο…
Να ευχαριστήσω τους συντάκτες για την εξαίρετη πνευματική συνεισφορά τους, καθώς και τη φίλη που μας το συνέστησε, πιστοποιώντας τη ποιότητα των επιλογών της.

https://yfanet.espivblogs.net/files/2020/03/CORONAVIRUS-mobile.pdf?fbclid=IwAR3JvnFzoo029zXVblr_y0hi0le1gTLOdRMZGkKKtsFDC3vShHOrHAp3wTk

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*