Σύντροφοι της ΛΑΡΚΟ

Σύντροφοι της ΛΑΡΚΟ μπήκατε στην τελική ευθεία….
Η μόνη πολιτική πρωτοβουλία για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ είναι η κατάληψη του εργοστασίου, η εκτροπή της παραγωγής προς όφελος των εργαζομένων, και η οικειοποίηση του παραγωγικού αποτελέσματος.
Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι που αγωνίζονται εκεί στη ΛΑΡΚΟ, δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Οι ζωές τους έχουν ζυγιστεί ελαφρύτερες από αυτές όλων των υπόλοιπων ημών, μια που ο καρκίνος θερίζει όπως θέριζε τους πατεράδες και τους παππούδες τους, και τ’ αφεντικά, είτε ως κεφαλαιοκράτες είτε ως γραφειοκράτες διαχειριστές, ανέκαθεν τις ζυγίζουν ως αναλώσιμο υλικό.
Για τους τελευταίους, τους τωρινούς, οι εργαζόμενοι είναι ανύπαρκτοι. Ότι επιχειρήματα με ορθολογικούς καπιταλιστικούς όρους κερδοφορίας κι αν επικαλεσθούν, οι κομματικοί γραφειοκράτες Σκρέκες και Σταικούρες που την πτώχευσαν, είναι και οι ίδιοι που την ξεπουλούν, αγνοώντας τα δισεκατομμύρια κέρδη που αυτό το εργοστάσιο με μια μικρή επένδυση θα μπορούσε να αποφέρει.
Είτε με το κεφαλαιοκράτη βιομήχανο και τους επίγονους που χρεοκοπούν μια επιχείρηση, είτε με το κράτος διαχειριστή που της ρουφάει το πλούτο παρασιτώντας στον κόπο των εργαζομένων, είτε τέλος, με τα λαμόγια του χρηματιστικού κεφαλαίου, η ιστορία αποδεικνύει πως δεν υπάρχει καμία λογική στο καπιταλισμό. Μόνο αποξένωση από την εργασία, το προιόν του κόπου, και τελικά αρπαχτή.
Οπότε σύντροφοι εργάτες, όπως χρεοκόπησαν μια ολόκληρη βιομηχανία -τη μοναδική της Ευρώπης, μια σειρά από άχρηστα θρασίμια με γραβάτες παίζοντας με τις ζωές σας, έτσι κι εσείς πλέον οφείλετε στις ψυχές των νεκρών σας, και τις ζωές των παιδιών σας, να κάνετε τον ύστατο και υπέρ πάντων αγώνα της υπεράσπισης της δουλειάς και των σπιτιών σας.
Τώρα που τελειώσαν οι διαπραγματευτικές προσπάθειες, να ξέρετε υπάρχει κι ένα τελευταίο όπλο:
ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΕΚΤΡΟΠΗ-ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ
Και ξέρουμε πως έχετε τα κότσια, έχετε τη ψυχή τη βαθειά να το πάτε μέχρι τέρμα, κι ας γίνει η ΛΑΡΚΟ το φυτίλι που θα ανάψει το τέλος της υπομονής όλων μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*