Από τον μονοκομματισμό στον ολοκληρωτισμό

«Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές.» Μάκης Βορίδης τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Ραδιόφωνο 24/7. 21/8/2018.
Ο μονοκομματισμός, είναι μόνο το ένα βήμα. Τα άλλα είναι η χειραγώγηση της δικαιοσύνης και ο έλεγχος των ΜΜΕ -έχουν ήδη γίνει. Τα τρία αυτά σκέλη συνιστούν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ. Ο μονοκομματισμός είναι προοίμιο. Ο ολοκληρωτισμός είναι ο στόχος. Όχι η χούντα. Ο ολοκληρωτισμός. Έχει διαφορά. Γιατί στην χούντα απαγορεύεται η αντίθετη άποψη ενώ στον ολοκληρωτισμό δεν υπάρχει αντίθετη άποψη. Η επόμενη βουλή εφόσον γίνει αυτό που λέει ο Γεωργιάδης θα είναι εκείνη που θα νομιμοποιήσει “συνταγματοποιώντας” τον ολοκληρωτισμό.
Ο πολιτικός λόγος εξέπεσε. Δεν διαβάζεται και δεν ακούγεται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας εδώ και καιρό. Τα πολιτικά προτάγματα είχαν την τύχη μιας μόλις μοιρασμένης προκήρυξης. Διπλώθηκαν και πετάχτηκαν μετά από τέσσερα βήματα στον πρώτο κάδο της πλατείας. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση για τέτοια. Είναι “πολυτέλειες” «όσων δεν δουλεύουν, των φοιτητών, των τεμπέληδων και των αργόσχολων των Β.Π.». Δουλειά από τα χαράματα, ίσα να βγάλουμε κι αυτό το μήνα, να ζήσουμε για να δουλέψουμε, μέρα τη μέρα αναπαράγοντας την μιζέρια μας. Ίσα να σταθεί στα πόδια του το παιδί. Μετά δεν υπάρχει τίποτα. Τα πολιτικά προγράμματα είναι πολυτέλεια…, ποιος έχει μυαλό να σκεφτεί, και ποιος χρόνο να τα διαβάσει; Τελικά τα κόμματα έχουν καταντήσει αυτοεξυπηρετούμενες γραφειοκρατίες που θα δίνουν άλλοθι στον επερχόμενο ολοκληρωτισμό. Απέτυχαν στον ιστορικό τους ρόλο.
Αν υπάρχει μια τελευταία ελπίδα, αυτά είναι τα κοινωνικά κινήματα με κεντρικά κοινωνικά επίδικα. Τροφή, στέγη, υγεία, μόρφωση. Ότι κάνουμε μόνοι μας κι από τα κάτω. Ας κάνουμε αυτό το ατύχημα ευκαιρία. Να ξεκινήσουμε από την αρχή για την δημιουργία ενός κοινωνικού κινήματος από τα κάτω, για την οριστική απελευθέρωση από τους δυνάστες. Το κράτος και τους ολιγάρχες.
Για να ανατραπεί αυτός ο ολοκληρωτικός εσμός υπάρχουν δύο τρόποι. Ή βαθιά μέσα στον χρόνο να σαπίσουν από μόνοι τους, ή από ένα στιβαρό κοινωνικό κίνημα, που ούτως ή άλλως θα επιδρά στον πολιτικό πεδίο με τον τρόπο που μόνο αυτό μπορεί.
Σύντροφοι και φίλοι, ένα μαύρο πέπλο απλώνεται πάνω από τα κεφάλια μας. Αφήστε πίσω της εν-τυπώσεις του παρελθόντος μας. Αυτές είναι το ζουμί και οι ομάδες μας η κατσαρόλα μέσα στην οποία βράζουμε σαν από καθήκον επαναπαυμένοι αστακοί.
Να πραγματοποιήσουμε το αδύνατο γιατί είμαστε μπροστά στο αδιανόητο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*